Krakuska, jest z wykształcenia romanistką i dziennikarką, absolwentką dwuletniego Studium Podyplomowego Retoryki na UJ, oraz skończył na Uniwersytecie Rolniczym – Studium Ochrony Przyrody na Wydziale Leśnym. Jest weganką, prowadzę restaurację śniadaniową na krakowskim Kazimierzu – Ranny Ptaszek. Członkini kolektywu Siostry Rzeki i aktywistka ruchu miejskiego Dobra Noc Kraków, założycielka inicjatywy Zupa dla Ukrainy Kraków, współtwórczyni ruchu miejskiego “KRK Wspólnie dla miasta”. Jestem Szefową kuchni kultowej krakowskiej śniadaniowni Ranny Ptaszek, autorką książek kulinarnych: ” Jajko” i “Ziemniak”. Na instagramie prowadzi cykle “Dzień dobry Krakowie” i “Rośliny Krakowa zanim je skoszą”. Walczy o drzewa i miejską przyrodę, łączę ludzi wokół stołu i idei szacunku dla wszelkich istot, jest weganką. Kocha gotować!