Badaczka i praktyczka społeczności żywnościowych: od ponad 20 lat pracuje w obszarze wspierania krótkich łańcuchów dostaw oraz organizowania się społeczności żywnościowych- wokół lokalnych rolników, w formie kooperatyw czy grup Rolnictwa Wspieranego Społecznie. Praca z ostatnich kilku lat skupia się na wzmacnianiu odporności miejskiej pod kątem dostępu do lokalnej i ekologicznej żywności. Zaabsorbowana obserwacją przyrody i naśladowaniem i aplikowaniem modeli funkcjonujących w Naturze na tkankę społeczną. Zawodowo od 2002 związana z Fundacją Ekorozwoju, aktywnie współpracuje z europejską siecią podmiotów ekonomii społecznej i solidarnej RIPESS Europe, zaś od czerwca jest współzałożycielką Spółdzielni Krótka Droga, która opierając się na wartościach Ekonomii Społecznej i Solidarnej tworzy dobre miejsca do życia w mieście – z dostępem do żywej przyrody, ekologicznej żywności i dobrych relacji międzyludzkich.